KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Wednesday, March 16, 2016

dinturtle

Cara Paling Mudah Melayari Laman DiSekat ( seperti dinturtle.blogspot.com ) Melalui Handfon

Saya masih lagi menerima pertanyaan dari rakan2 macamana nak buka blog dinturtle yang masih disekat oleh SKMM.  Ramai yang pakai handfon je jadi bila kita minta mereka download apa2, mereka iya kan saja tapi bukannya mereka nak buat ! 

OK, di sini saya tunjukkan secara bergambar salah satu cara paling mudah untuk anda melayari laman2 yang disekat oleh SKMM jika menggunakan handfon.








1 - Mula2 KLiK ikon CHROME seperti di atas. Benda ni semua handfon ada.








2 - Kemudian KLiK 3 titik di penjuru kanan atas tu ....






3 -  KLiK Data Saver SETTING seperti gambar di atas



4 - ON kan data saver




MERDEKA ! Gunakan/KLiK CHROME setiap kali anda mahu melayari internet. Anda sudah bebas....

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

2 comments

Write comments
Bourne
AUTHOR
March 16, 2016 at 8:51 PM delete

IPhone tak boleh on data server cuma Android dan Tablet dan Comp saja hokay ... 😂😂

Reply
avatar
Adenium
AUTHOR
March 16, 2016 at 11:18 PM delete

Senang jer download cloud VPN

Reply
avatar