KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Friday, March 25, 2016

dinturtle

TAHNIAH 1MDB Berjaya Selesaikan Hutang RM700 Juta ! Siapa Kata 1MDB Tak Untung ?

Sinar

Anak syarikat 1Malaysia Development Bhd, Edra Energy (Langat) Sdn Bhd, membayar sepenuhnya kemudahan Pinjaman Bertempoh Bersindiket berjumlah RM700 juta kepada konsortium bank-bank domestik, mengikut syarat-syarat perjanjian pinjaman.

WOW ! TAHNIAH 1MDB !  TAHNIAH ARUL KANDA !  TAHNIAH NAJIB !  TAHNIAH JHO LOW !

Macam tak percaya beb .... tapi itulah kenyataannya. 1MDB berjaya bayar balik sebahagian hutangnya. Nah, siapa kata 1MDB tak untung ? 

Bukan sikit tuh .... RM700 juta !  Ringgit Malaysia Tujuh Ratus Juta  !  WOW ! 

Nampaknya 1MDB telah berjaya menepis segala persepsi negatif terhadap operasi perniagaannya yang dikatakan sebagai tidak menguntungkan, hampeh, buang duit, merugikan rakyat dan negara, tidak guna satu sen pun, dan pelbagai dakwaan negatif lain.


Pembayaran semula hutang dan pengurangan hutang keseluruhan itu merupakan hasil ketara kejayaan pelan rasionalisasi 1MDB, demikian menurut 1MDB dalam satu kenyataan hari ini.


Tu dia ..... KEJAYAAN Pelan Rasionalisasi 1MDB sehingga berjaya melangsaikan salah satu hutang anak syarikat 1MDB. RM700 juta tuh ......

Sekali lagi, siapa kata 1MDB tak untung ? 

Rakyat turut berbangga atas KEJAYAAN Pelan Rasionalisasi 1MDB yang ternyata menguntungkan ! 

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

5 comments

Write comments
Mohd Sani
AUTHOR
March 25, 2016 at 6:32 PM delete

Din, dari sumber mana dia dpt rm700M utk byr utang tu..
Kalau dari hasil jualan asset IPP yg mreka bli dulu mreka tak payah nak menjerit mcm org meroyan..meluat dn rasa nak muntah aku..gali lubang tutup lubang.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
March 25, 2016 at 6:38 PM delete

RM700 juta datang dari rasionalisasi yg mana satu? Jika dari anak syarikat 1mdb IE edra (langat) SB, kena tengok adakah ini hadil dari penjualan edra langat tersebut dimana proceeds dari penjualan tsb yg digunakan membayar hutang edra langat. Itu ada redemption atau penebusan hutang. Sebenarnya edra langat gagal generate income yg mencukupi utk membayar semula pinjaman bank kerana source of repayment sepatutnya datang dari business edra langat sendiri. Pinjaman diambil pada 2012 (bukan Bond kah) dan selesai pd Mac 2016. Kena tahu juga mode of payment pinjaman berjangka. Saya rasa edra langat ada minta penangguhan bayaran kerana pinjaman ditebud dgn lump sum payment. FY 1MDB pun akan berakhir 31 Mac ini.

Reply
avatar
roslan othman
AUTHOR
March 25, 2016 at 10:16 PM delete

Kalau bayat hutang dari jual asset yg sepatutnnya dimiliki rakyat tak yah la cerita lebih baik pergi mampos.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
March 25, 2016 at 11:24 PM delete

Confirm la, transaksi ipp antra emdeebee dgn china firm complete by feb..by march byr utg...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
March 26, 2016 at 7:59 AM delete

Ini lah legasi Najib, apa yg disebut sbg idealism.
Idealism dlm penipuan sistematik, gangsterisme, perompakan, temberang & rasuah. Suka atau tidak ia telah menjadi fakta!

Reply
avatar