KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Monday, April 11, 2016

dinturtle

BOM Dari IPIC - Aabar Investments PJS Ltd BUKAN Milik Ipic !

IPIC - LSE
Akhirnya ....... BUKTI yang dinanti2kan sudah tiba dari IPIC sendiri !

Penafian oleh Ipic dan Aabar melalui kenyataan akhbar mereka di London Stock Exchange  ( klik gambar di atas ) - Perenggan ditengah itu yang penting -

Both IPIC and Aabar confirm that Aabar BVI was not an entity within either corporate group.  Further, both IPIC and Aabar confirm that neither has received any payments from Aabar BVI nor has IPIC or Aabar assumed any liabilities on behalf of Aabar BVI. 


IPIC dan Aabar mengesahkan bahawa Aabar BVI adalah BUKAN entiti di bawah mana2 kumpulan ( anak syarikat ) mereka. IPIC dan Aabar juga mengesahkan mereka TIDAK ADA menerima sebarang pembayaran dari Aabar BVI atau menanggung sebarang laibiliti bagi pihak Aabar BVI.

Pendek kata - Aabar Investments PJS Ltd, syarikat yang 1MDB buat pembayaran deposit dan pelupusan option TIDAK ADA KENA MENGENA dengan IPIC.

Pendek pun kata juga - Duit berbilion2 ( pendek pun dah lupa ) yang dibayar kepada syarikat plasu itu sudah HILANG !

Berita masih baru dan Mkini belum buat terjemahan lagi  -


Mkini

1MDB segera jawab -

Responding to IPIC and Aabar’s statement, 1MDB stated that the substantial sums paid to Aabar BVI have been clearly recorded in the publicly available and audited 1MDB financial statements dated March 31, 2013 and March 31, 2014.

“Further, the amounts paid have been subject of much commentary, starting from 2013 right up to the present.


“Accordingly, 1MDB finds it curious that IPIC and Aabar have waited until April 2016 to issue such a statement.”

1MDB said the company records show documentary evidence of the ownership of Aabar BVI and of each payment made, pursuant to various legal agreements that were negotiated with Khadem Al Qubaisi in his capacity as managing director of IPIC and chairperson of Aabar and/or with Mohamed Badawy Al Husseiny, in his capacity as the chief executive officer of Aabar.

“It is, therefore, a surprising claim that neither IPIC nor Aabar have knowledge of, nor have benefited from, payments made by 1MDB to Aabar BVI.”


Nampaknya 1MDB masih cuba bertahan ....  1MDB tetap berkeras kata mereka dah bayar kepada Aabar BVI. Alahai .... isu di sini adalah Aabar BVI itu bukan milik IPIC tapi milik seorang PENIPU !

1MDB bayar kepada IPIC melalui akaun syarikat PENIPU.

Kemudian nak salahkan IPIC kerana mengambil masa terlalu lama untuk berikan kenyataan di atas. 

Pulak dah ..... Isu dah keluar dari tahun lepas lagi. Kenapa 1MDB sendiri tidak buat pengesahan dengan IPIC apakah benar IPIC ada terima duit yang dibayar melalui Aabar BVI itu ?

Sebab ada kemungkinan ..... BESAR KEMUNGKINAN semua ini adalah satu PENIPUAN atau SCAM ! Jika benar ia satu penipuan, ada kemungkinan pihak IPIC langsung tidak ada rekod yang 1MDB perlu bayar apa2 pun deposit atau bayaran pelupusan option.

Semua perjanjian itu dibuat oleh 1MDB dengan syarikat penipu .... makanya IPIC tidak perlu beri sebarang kenyataan sebab IPIC tidak ada kaitan. Yang diTIPU adalah 1MDB dan rakyat Malaysia. Seharusnya pihak yang merasa tertipu/ditipu lah yang menggelabah dan cepat2 buat kepastian tentang duit yang hangus kena tipu itu.


Jadi langkah seterusnya yang wajib kita tanya adalah -

Apakah benar 1MDB ada buat perjanjian bayar deposit dan bayaran melupuskan option dengan IPIC ? Dan berapakah nilai sebenarnya ?

Perkara itu ada dalam perjanjian tapi seperti yang didedahkan oleh Pac, dan dinyatakan oleh Tony Pua, tidak ada sebarang bukti dikemukakan bagi membuat pengesahan itu. KENAPA ?


Last sekali kenapa 1MDB sebut nama Khadem Al Qubaisi dan Mohamed Badawy Al Husseiny dalam kenyataan di atas ?

Mereka berdua sudah dibuang kerja oleh IPIC dan disyaki terlibat dalam rasuah dan penipuan ...... apakah 1MDB cuba beri mesej yang 1MDB adalah mangsa penipuan mereka berdua ?

Kita sekarang tertanya2 ..... adakah 1MDB MANGSA atau BERSEKONGKOL ?

Kerana tindak tanduk dan cara pihak 1MDB menjawab segala pertanyaan seperti ada benda yang mahu mereka sorokkan.  Tidak telus dan penuh berahsia.



SIAPA YANG HARUS BERTANGGUNGJAWAB ?

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

16 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
April 11, 2016 at 10:09 PM delete

Kena block lagi ke din? Nasib baik boleh bukak kot lain.

Reply
avatar
FZL Resources
AUTHOR
April 11, 2016 at 10:16 PM delete

Bttul bro DIN ....Skrg ni nak tau samaada 1mdb ni kena tipu hidup2 atau pun ada niat utk songlap duit dana 1mdb

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 11, 2016 at 10:18 PM delete

Eh banyak plak blog kena tutup mlm ni, pasal surat ipic ni ka?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 2:49 AM delete

Kebebasan bersuara hanya untuk Najib & Co.saja...yang lainnya dibisukan...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 3:41 AM delete

bro din..
1. khadem dan badawy tu satu geng penyamun dgn jho low dan najib sebab tu kena pecat ipic.
2. kalau betul la dakwaan 1mdb yg kononnya aabar bvi ni bawah ipic, mesti ada surat rasmi dari ipic suruh 1mdb masuk duit dlm aabar bvi.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 3:48 AM delete

minta penerangan sikit. 1mdb jual aset penjana dgn tanah utk cover hutang loan je kan? tapi duit loan yg dibuat tu tak sampai pun ipic. jadi lepas ni 1mdb nak jual aset lagi ke? aset apa yg ada lagi?

Reply
avatar
tebing tinggi
AUTHOR
April 12, 2016 at 7:35 AM delete


Laporan PAC megatakan ,menteri kewangan (PM) tidak terlibat dalam pengurusan 1MBB . Sama-sama jawab tak tahu ,atau tak terlibat .

Reply
avatar
Mohd Sani
AUTHOR
April 12, 2016 at 7:58 AM delete

Asslm Din, aku nak komen dari awal laporan PAC ini dkluarkan pasal bayaran ke salah kerop tapi tak berkesempatan. Pagi2 ni baru dpt curi masa skit.
Klu tak silap aku tok pa pernah diwawancara tahun lalu ngan tv3suku pasal byrn salah kerop ni. Katanya as long cikwan da byr ke IPIC/AABAR wlu ke kerop lain(beliau sendiri sedari)tak penting. Inilah seorg menteri pasola yg tak punye integriti.
Bole minta tv3suku mainland semula video program trsebut.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
April 12, 2016 at 8:18 AM delete

Bro..kalau kena tipui tak kan duit masuk akaun sendiri

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 10:14 AM delete

Kemelut 1MDB belum selesai...Jangan syok sendiri. Rakyat masih tertanya-tanya.Jangan anggap minda rakyat seperti tahun 80an...

Reply
avatar
aku
AUTHOR
April 12, 2016 at 10:24 AM delete

susahnya nak tunjukkan bank statement...pusing...pusing.......pusing......penat dah..

Reply
avatar
abdul majid
AUTHOR
April 12, 2016 at 10:48 AM delete

Salam brother Din...

'1MDB MANGSA atau BERSEKONGKOL'.

Aduih... Sangat pedas brother Din. Jika 1MDB jadi MANGSA then ruang terbuka luas untuk 1MDB mengheret pihak2 yang scam mereka sama ada dalam Malaysia or peringkat antarabangsa.

Jika 1MDB diamkan diri, sekadar 'kenyataan akhbar' sahaja pada tiap hari Selasa maka ianya kelihatan umpama 'bersekongkol'.

Budak tadika pun mudah faham apa beza makna 'MANGSA vs BERSEKONGKOL'.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 11:02 AM delete

Saudara Din,
Jelas lagi nyata, ini kes subahat. Model 1mdb tu kan pnah dikatakan oleh najib sbg "too idealistic"..it cant be that seorg yg tau luar dlm perihal 1mdb ditipu. He planned for a perfect crime,tp xmenjadi. Rakyat lh yg ditipu.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 12:24 PM delete

Btol ah kata Tony pua tu, sign bodoh pon najib kene bertanggungjawab... Skarang ni, antara 2 jer, samada mereka sdah merancang untuk buka tu aabar BVI then songlap duit atau pun 1mdb pun xtahu itu Aabar BVI tipu oleh 3penipu tuu...

Tpi menurut fikiran sayee, itu jho low mmg licik bab2 pesong dan pusing duit ni, dan dia pula mmg kaki club...

Reply
avatar
April 12, 2016 at 5:11 PM delete


....................AKHIRNYA.........NOKTAH.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 12, 2016 at 7:05 PM delete

Hahahaha.....rakyat Malaysia...adakah 1MDB satu scam skim cepat kaya menteri menteri BN pro Najib.

Reply
avatar