KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Saturday, April 2, 2016

dinturtle

Menjawab Mesej Rahman Dahlan Terhadap Tun Mahathir @ Proton

Biasanya saya tak akan layan provokasi atau serangan2 bersifat mengalih tumpuan rakyat dari cai2 Najib.Rakyat duk bercakap mengenai 1MDB dan duit bilion2 yang masuk akaun Najib dan yang terbaru perbelanjaan mewah Najib Rosmah menggunakan wang yang entah dari mana tak ketahuan lagi, tapi cai2 Najib bersungguh2 mencipta dan menyogok kepada rakyat dakwaan2 mengenai salahlaku Tun Mahathir.

Rakyat bercakap tentang 1MDB dan bilion2 secara sukarela tanpa paksaan .... tapi mereka pula mahu memaksa cerita2 Tun. Habis digunakan segala saluran media kawalan kerajaan bagi tujuan mengalih tumpuan rakyat namun sia2 saja kerana ternyata rakyat tidak layan dakwaan2 lama itu. 

Rakyat nak tahu cerita yang SEDANG BERJALAN kerana ia berkaitan dengan PM yang SEDANG BERKUASA bukan tentang mantan PM berumur 91 tahun yang sudah lama pencen !

Kalau nak paksa layan juga .... OK, tapi kita selesaikan yang SEDANG BERLAKU dan yang SEDANG MEMERINTAH kerana ia lebih relevan dan punya kesan kepada kehidupan kita sekarang dan akan datang. 

Bab sejarah, kita cerita kemudian.

Tapi spin dari Rahman Dahlan di bawah ini memang kena layan sepatah !

KLiK
Perhatikan siri mesej2 twitter yang dihantar oleh beliau dalam menyerang Tun Mahathir @ isu Proton. Perhatikan masa2nya ..... dalam masa 30 minit Rahman menghantar 6 mesej twitter bertujuan memburuk2kan nama Tun Mahathir.

Mamat ni Menteri kan ? Mewakili kerajaan kan ? Habis tu kenapa meroyan membebel dalam twitter ? Kalau benar apa yang beliau dakwa dalam siri twitter itu, sebagai pihak yang berkuasa, bertindak jerlah ! 

Buat usul kepada kabinet dan tubuhkan jawatankuasa khas menyiasat .... tak perlu nak membebel dalam media sosial.

Atau Rahman nak berlatih macamana kalau jadi pembangkang nanti ?

Masih tidak mahu layan spin dari Rahman, makanya saya kembalikan mesej2 twitter beliau di sini dengan menukar subjek kepada yang lebih relevan kepada rakyat.   ( KLiK imej untuk besarkan )








Saya percaya rakyat akan lebih respek Rahman kalau beliau hantar mesej2 saya di atas untuk disebarkan kepada rakyat.


Agak2lah nak bodek Najib pun ....

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

19 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
April 2, 2016 at 11:20 PM delete

Dia ni bukan sekadar dedak, taik pun disapu agaknya...
Kalau tak takkanlah sampai begitu bengap dan membuta tuli menjilat...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 1:33 AM delete

pada aku .. rahman ni tak layak pun jadi pemimpin kalau sekadar nak berhujah guna tempurung lutut ..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 2:32 AM delete

Manat ni perlu jelaskan apasal kementerian dia minta supplementary budget yg besar. Pembayar cukai juga jena tanggung..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 7:13 AM delete

Inilah manusia yang mempunyai PHD yang paling tinggi dalam diri dan ada seorang lagi yang berpendirian sama.Harap anda bandinglah diri anda dengan TDM umpama beliau dipuncak bukit anda baru dikaki bukit,sedarlah sikit dimana kita berada semasa beliau baru jadi PM.Beliau ialah kelapa tua yang banyak santan,hampa semua hanya nyior mumbang yang tak memberi hasil.Bravo Pak Din diatas bandingan anda bagi menunjukan bagaimana pemakan2 dedak berfikir.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 7:45 AM delete

Awat la mamat ni bodo tahap gaban. Kalau proton dan mas perlu diselamatkan sekali pun, hasilnya rakyat yg bekerja dalam industri ni yg rasa tempiasnya. Keyua dia yg dpt duit berbilion2 tu, rakyat merasa jugak ka? Hampeh, satu sen pun tak merasa!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 7:45 AM delete

Aku tak sabar nak tengok apa yang Akan berlaku manusia2 jenis ini bila Najib tumbang.

Reply
avatar
saya
AUTHOR
April 3, 2016 at 8:06 AM delete

Bagus din!
Harap awak tulis balasan balasan itu dlm twitter dia, biar dia tersentak

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 9:25 AM delete

Mat Belud ginilah caranya meroyan.....Sabahan will show the way....hahaha

Reply
avatar
QalamQabut
AUTHOR
April 3, 2016 at 11:07 AM delete

Adakah menteri seperti Rahman Dahlan yg setempurung dgnnya ni tersalah alamat ataupun sememangnya mengamalkan double-standard? Alangkah baiknya jika semua saranan kepada TDM dan juga LGE itu ditujukan tepat2 kepada Mohd Najib. Aku rasa negara kita akan cepat aman dan pulih semula dari keadaan bengong sekarang ni.

Malang sekali bila menteri2 dah jadi lembu pemakan dedak, lebih sanggup mempertahankan seorang penjenayah dari membela rakyat jelata. Apa nak buat, itulah budaya tunduk dan angguk dalam UMNO dari menteri hingga ke akar umbi.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 11:13 AM delete

Biasa la bila suda x isu, x da idea nk melawan isu lawan... hantam sja la labu....asalkn nampak membela bosnya...hehe

Reply
avatar
anakbangsa
AUTHOR
April 3, 2016 at 11:27 AM delete

En din mcmana nk masuk blog outsyed the box sbb bila buka x dpt tp tgk tuan Syed slalu update artikel dia

Reply
avatar
kunta kinte
AUTHOR
April 3, 2016 at 12:34 PM delete

Sekurang2 Tun M boleh digelar bapa pembangunan industri permotoran.walaupun 'gagal' ada juga jasa Tun M kpd Malaysia dan rakyat..!Najib dan pemakan dedak apa jasanya kpd M'sia menjahanamkan lagi adalah...Nak suruh najib bagi dedak lebih pun jangan beri fakta yang karut.Pak cik/mak cik felda boleh la.. 1MDB(Makan Dedak Bodoh/Bebal)..

Reply
avatar
dinturtle
AUTHOR
April 3, 2016 at 1:42 PM delete

http://dinturtleoriginal.blogspot.my/2016/03/cara-paling-mudah-melayari-laman.html

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 2:19 PM delete

Kasi link bro

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 2:21 PM delete

Link ni server tak jumpa

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 2:58 PM delete

rahman dahlan berada dlm top 5 untuk berjumpa secara berhadapan bila rosmah tumbang nanti.

Reply
avatar
dinturtle
AUTHOR
April 3, 2016 at 3:44 PM delete

selepas on kan data server, layari internet menggunakan chrome. Sya baru cuba sekali lagi dan tidak ada masalah untuk masuk Syeds ataupun dinturtle

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
April 3, 2016 at 4:36 PM delete

Siapa si Rahman Dahlan ni nak bercakap mengutuk Tun Mahathir? Dia ni sama dengan Salleh Said Keruak. Mengaibkan rakyat Sabah. Saya berdoa apabila Najib dan Rosmah mencium bumi esok Rahman Dahlan dan Salleh Said Keruak antara yang pertama turut menjejaki langkah bontot Najib dan Rosmah. Masa itu barulah Rahman dan Salleh tau macam mana bau taik kuda KB. Boleh bagi bini-bini hang berdua buat salut icing kek harijadi hang berdua nanti.

Reply
avatar
PakKaduk
AUTHOR
April 4, 2016 at 3:31 PM delete

Alang2 dah nak hancurkan legasi Tun Dr Mahathir. Bukan setakat tutup Proton biar beribu2 hilang pekerjaan, elok saja runtuhkan KLCC, PLUS, Jambatan Pulau Pinang, Putrajaya, dll.

Berapa billion pula sumbangan industri Proton kepada kerajaan dan rakyat ? Itu tak pula diwar-warkan oleh anak Dahlan ni. Pelik!

Kalau semua menteri kita bodoh macam ni, lambat laun negara kita pasti kembali mundur.

Reply
avatar