KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Wednesday, May 18, 2016

dinturtle

Najib Pencuri Duit Rakyat ! - Anina


Mungkin ramai yang mahu melihat aksi Puan Anina Saaduddin berucap di pentas ceramah selepas beberapa video2 pendek interview. Kita juga masih ingat aksi Anina semasa menuduh Najib telah kencing 3 juta ahli Umno semasa mesyuarat Wanita bahagian Langkawi tahun lepas.

Di bawah saya kongsikan aksi terbaru Anina semasa berucap di pentas Selamatkan Malaysia di Kampung Sg Tiram, Johor semalam. Memang Hebat !

Kalau dulu Anina duk sebut Najib kencing ahli Umno, kini Anina tuduh Najib pencuri duit kerajaan/rakyat.


Cara Najib Bukan Cara Umno
KLiK untuk ke Youtube


- Adakah hanya kerana bertanyakan soalan 1MDB dan 2.6 Bilion, seorang Timbalan Presiden itu dilucutkan jawatannya sebagai Timbalan PM ?

Bagaimana parti yang tidak mengamalkan demokrasi hendak memerintah sebuah negara demokrasi ?

- Ini bukan Umno, ini parti Najib ! Bukan begini cara Umno, ini cara Najib.

- Saya berdiri hari ini... bukan untuk menentang Umno, kerana dalam hati saya, saya Umno. Tapi saya sama sekali tidak akan bersekongkol dengan penjenayah pencuri Najib Razak !Najib curi duit, Rakyat kena bayarKLiK untuk ke Youtube


- ... Kita tanya Najib, 50 bilion ni mana perginya ? Dia tak dapat jawab soalan ini. Hanya jika sekiranya dia mampu menjelaskan kepada 30 juta rakyat Malaysia, di mana 50 bilion yang dipinjam oleh 1MDB ini berada, baru kita lega hati.

- Isu tentang dia mencuri duit kerajaan .. itu satu isu. Tapi yang lebih penting daripada itu, apa akibat daripada perbuatan DS Najib mencuri duit kerajaan ini ?

Hari ini kehidupan rakyat dihimpit. Gaji tak naik, ekonomi negara semakin teruk setiap hari, nilai matawang jatuh, tiada pelaburan asing, peluang pekerjaan tidak bertambah malah berkurangan, ramai rakyat yang hilang pekerjaan ... tapi tol naik, harga barang naik, Dan GST ....


- Adakah orang golongan asnaf ini layak untuk dicukaikan ? Ini negara Islam atau negara apa ? Ikut hukum Islam, golongan asnaf tidak boleh dicukaikan. Tapi dek kerana gilanya Najib pencuri wang negara ini, dia tak kira siapa, semua dia kutip cukai !

Kerana dia perlu menyelesaikan hutang yang begitu banyak yang dicuri melalui 1MDB.


PS - Ini sekadar pemanas je... jangan lupa pada hari Sabtu ini,  21/5 , Anina akan baik kampung dan muncul bersama Tun Mahathir di Pulau Langkawi

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

3 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
May 18, 2016 at 7:52 AM delete

Mangkuk bijaN ni.aku gaji rm900 keje sampai 9 malam nak hidup pun defisit.padahal hasil cukai negara banyak giler.duit zakat mana??duit zakat??

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
May 18, 2016 at 3:56 PM delete

duit zakat pun kena curi

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
May 19, 2016 at 4:43 AM delete

Andaikata anda ingin renovation rumah anda (tidak termasuk upah) dengan nilai barangan dan bahan binaan sebanyak RM20,000. Anda terpaksa bayar GST = RM1,200...... Nilai RM1,200 ini anda boleh beli tambahan 66 kampit simen (RM18.00 sekampit) ATAU 400 keping tile (RM3.00 sekeping) ATAU 5,454 ketul bata (0.22 sen seketul)... Adakah GST merupakan bebanan atau tidak?

Reply
avatar