KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Saturday, June 11, 2016

dinturtle

Nasihat Evergreen Rosmah Kepada Rakyat Tentang Belanja HariRaya

Seorang rakan FB telah menyiarkan kembali video berunsur nasihat yang amat bernas dari Rosmah. Walaupun video dirakam 2 tahun lepas namun nasihat Rosmah ini memang bernas sekali untuk seluruh rakyat dan pasti kekal evergreen.





Hari Raya pun dah dekat, so apakata kita layan nasihat dari isteri PM kita ini ....

PS - Video disiar pada 16 Julai 2014 ..... hmmmmm  kalau tak silaplah, mengikut pendedahan SR ada menunjukkan slip transaksi kredit kad Najib pada bulan Ogos 2014 mengenai perbelanjaan di kedai barangan kemas mewah Grisogono berjumlah sekitar RM3 juta ! ( KLiK )

Perbelanjaan mewah hujung tahun sama di Hawaii semua orang tahu dah ....

Semua itu masih tidak mendapat sebarang reaksi balas dari Najib atau Rosmah atau pembantu Rosmah atau SUA Najib atau sesiapa pun. Kenapa susah sangat nak dapat respon dari mereka ni, ek ?

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

9 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
June 11, 2016 at 12:12 AM delete

Nak muntah dengar rosmah berucap.cakap tak serupa bikin

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 11, 2016 at 2:33 AM delete

Dia faham ke tak apa itu Munafik?

Reply
avatar
June 11, 2016 at 7:27 AM delete

Body language dia pun dh tau cakap tak serupa bikin..dia nak tunjuk jam tangan dia jer

Reply
avatar
June 11, 2016 at 11:31 AM delete

Mengapa dia berucap macam tu? Mcm tak konfiden sahaja.. kelakar pon ada. Rakyat ketawa pasal cara dia berucap kot..

Nak bercakap, tapi tak study dulu...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 11, 2016 at 8:04 PM delete

Dia tak reti nak berucap topik ni sebab mana lah dia tahu berapa harga sepasang baju dan se bekas biskut raya kat masjid. Cuba tanya berapa harga baju dan biskut kat itali atau hawaii... tahu pe diam.

Lagi satu pasal dividen ... mana lah dia tahu pasal simpan duit kat local institution berapa dividen.. lain lah kalau cerita bab swiss private bank .1

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 11, 2016 at 9:32 PM delete

Siapa mahu selak kain tunjuk pekong yang busuk,ada akai kah?.berkokok mesti mahu top itu ekor bergelomang tahi mahu tunjukkak?.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 11, 2016 at 9:33 PM delete

Ibu2 jgn boros, beli baju 2 pasang cukup. Beli kuih 3 tin makan anak beranak cukup. Jgn lebih lebih.

Maksudnya...

Korang rakyat yang miskin2 dan papa kedana tu sadar2lah diri sikit bila bershopping. Jgn ikut mcm aku yg kaya raya ni shopping. Duit aku banyak billion2 sebab aku profesional punya penyamun. Aku ni takat nak shopping kat London, New York atau Paris anytime aje... Jet kerajaan atau jet sewa bila2 sedia menanti aku. Korang rakyat layak shopping di Jln Masjid India je.. Reti??? Kahkahkah padan muka korang bayar cukai segala macam GST hasilnya utk bayarkan utang negara. Hutangnya tu awal2 aku dah sakau dulu.. Kahkahkah

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 11, 2016 at 11:05 PM delete

Bab boros ni biarlah rosmah buat. Dia pakar bab ni. Rakyat kenalah berjimat. Ikat perut dan pakai apa yg ada.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
June 12, 2016 at 9:02 AM delete

Kalu bab peraih seng,bui je kat Rosmah...dia nim memang pandai,pandai shopping. Kawe tengok berbelas belas beg nok gi Turki baru2 nim...wase pelik gop

Reply
avatar