KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Wednesday, July 20, 2016

dinturtle

Arul, Kalau Betul Ada Bukti Dokumen Pembayaran Aabar BVI, Kenapa Tidak DiBerikan Kepada JAN ?



From our perspective, we paid to a company that we believed was owned by IPIC or Aabar PJS and/or under their knowledge, or control or direction. Accordingly, we have all the records to show what happened to those funds once we paid it. We have records to show confirmation of receipt of the funds on their side ...

Kenyataan Arul di atas diberikan semasa wawancara Arul bersama Channel News Asia pada 26/4/2016. ( KLiK ) Arul kata pihaknya ada simpan dokumen sebagai bukti penerimaan pembayaran yang dibuat.

Sementara dari Lapuran PAC -

 7.3.13   Pihak JAN tidak dapat mengesahkan bayaran USD855 juta, USD993 juta dan USD295 juta adalah sebagai bayaran penamatan opsyen dan/atau top up security deposit kepada Aabar Ltd. Oleh kerana dokumen sokongan yang tidak lengkap dikemukakan oleh 1MDB kepada pihak JAN.


Lapuran PAC

Dan kalau anda rajin baca pendedahan SR apa yang didakwa sebagai Laporan JAN ( KLiK yang setelah hampir 2 minggu masih belum dapat diberi pengesahan oleh pihak Polis ) turut dinyatakan yang pihak Ketua Audit Negara tidak diberikan bukti2 dokumen seperti penyata bank dan baucer bayaran oleh 1MDB sebagai pengesahan ..... walaupun setelah 5 kali diminta antara bulan Mei hingga Oktober 2015 !

Alasan kononnya dokumen2 itu ada pada pihak Polis amatlah dangkal kerana penyata bank boleh diminta salinan oleh pelanggan bank.

Mana satu ni Arul ? Ada atau tidak dokumen2 itu ? Kalau ada kenapa tidak diserahkan kepada Jabatan Audit atau PAC ? Oya, kedua2 laporan turut menyatakan yang pembayaran2 kepada syarikat palsu itu dibuat tanpa persetujuan lembaga pengarah. Mereka hanya dimaklumkan selepas pembayaran dibuat.

Sebelum ini WSJ ada dedahkan dua keping surat yang dikirimkan oleh pihak IPIC kepada Menteri Kewangan dan 1MDB yang antara lain mengesahkan Aabar BVI tidak ada kaitan dengan IPIC dan mereka tidak ada menerima sebarang pembayaran deposit - KLiK

Proses Timbang tara dengan IPIC pastinya akan di lengahkan selama mungkin. Rasanya PRU14 akan diadakan lebih awal kali ini ! Yakni sebelum diumumkan 1MDB kena langsaikan tuntutan dari IPIC sebanyak RM26 bilion.

Pendek kata - sebelum Just Unit dibuktikan tidak lebih hanyalah Just Talk.

So, sesiapa yang nak tubuhkan parti baru itu, cepat2lah buat.

PS - TERKINI dari WSJ -



Federal prosecutors are poised to launch one of the largest asset seizures in U.S. history as they step up their investigation into billions of dollars siphoned away from a Malaysian government investment fund, according to people familiar with the matter.

Authorities are expected to file civil lawsuits as soon as Wednesday morning seeking to seize assets, which are expected to include properties and other assets purchased with money allegedly misappropriated from the Malaysian fund, according to people familiar with the matter. 

The Wall Street Journal has reported that people linked to the fund have invested millions of dollars in real estate and businesses in the U.S.


Lapuran dari Mkini -

Pihak berkuasa Amerika Syarikat (AS) dilapor dijangka menyita aset berbilion dolar yang mempunyai kaitan dengan 1MDB.

Skala sitaan akan menjadi yang terbesar dalam sejarah negara kuasa besar dunia itu, lapor The Wall Street Journal (WSJ) hari ini.



AMAT MEMALUKAN NEGARA  ! 

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

9 comments

Write comments
PutraKraken
AUTHOR
July 20, 2016 at 1:39 PM delete

Salam Bro

Arul...Arul....apa dalam kepala hotak ko tu? Otak lembu ke?....main ikut apa yang disuruh cakap. AKAL kamu mana?...Kenapa kamu membodohkan diri kamu dengan mengikut telunjuk boss kamu yang ternyata sebodoh tu!...Bukan aku yang cakap boss ko tu bodoh...Mat Maslan yang cakap. Ingat tak dia dengan penuh konfiden cakap : "Tak kan PM sebodoh tu!....masuk duit dalam akaun peribadi." Tapi kenyataannya memang ada masuk R2,600,000,000.00 dalam akaun PERIBADI PM....jadi confirmed lah bodoh!...

Boss kamu kencing rakyat...kamu pulak nak kencingkan IPIC. Kalau kamu ada bukti...kenapa JAN ko pusing keliling sampai ari ni tak dapat dokumen yang diminta. Kalau aku cakap ko tu ular nanti ko marah....kata aku racist pulak...tapi ko lebih licik dari ular...munkin kacukan ular dan belut....Main cakapppppp je....

Kini...tak de manusia yang nak percaya apa ko cakap....berapa lama ko nak bohong?

Dear Arul....once a great leader said:

"You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time." - Abraham Lincoln

and

"No man has a good enough memory to be a successful liar." - Abraham Lincoln

Read more at: http://www.brainyquote.com/quotes/authors/a/abraham_lincoln.html

You are an educated person....but in real life you are Lembu Cucuk Hidung...
Nothing is educated about you....and yet you called yourself a Muslim!....

And now the end is near...and so I close the final curtain...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 20, 2016 at 3:34 PM delete

Jangan anggap rakyat bodoh macam dulu-dulu...Jangan mengguna kankuasa dan mempergunakan orang yang diturunkan kuasa untuk melindungi diri sendiri. Rakyat lebih patriotik dari pemimpin yang lebih bersikap individualistik.Tutur kata dapat dinilai oleh rakyat sama ada benar,bohong atau kaki pembelit dan putar alam.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 20, 2016 at 4:22 PM delete

Dulu kalau orang tak tahu di mana Malaysia, jawapannya di selatan Thailand. Sekarang kalau orang tak tahu di mana Tthailad, atau Myanmar, atau Indonesia jawablah dekat Malaysia. Pasti orang tahu. Mashurnya negara aku!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 20, 2016 at 8:50 PM delete

The Justice Department’s complaint described several crucial transactions involving 1MDB, including the one with PetroSaudi. In that transaction, the complaint said, 1MDB officials and their associates stole about $1 billion that was supposed to be used for oil exploration. In addition, more than $2.5 billion was stolen through bond offerings for 1MDB in 2012 and 2013 that were managed by Goldman Sachs, the complaint said.

The complaint described lavish spending by the people said to be involved in the theft of funds. From October 2009 to June 2010, it said, more than $85 million was spent on gambling in Las Vegas, jet rentals, luxury yachts and payments to other individuals.

It said that the $150 million used for luxury properties in New York and California came from the PetroSaudi deal, as did $44.8 million to buy a hotel in Beverly Hills and $35.4 million for a jet. Money from the Goldman Sachs bond deals was illicitly used, along with $130 million in artwork purchased at United States auction houses and an interest in the music rights of EMI, to finance the production of “The Wolf of Wall Street,” prosecutors said.

Nak percay New York Times ke nak percaya Keling upahan?

Reply
avatar
diny yusof
AUTHOR
July 21, 2016 at 12:35 AM delete

Terkejut , terkedu apabila dua kuasa besar kewangan antarabangsa , Singapura dan US menyatakan skandal 1MDB adalah yang TERBESAR pernah di lakukan di Negara masing masing !

Hebat sekali Jho Low .... punya hotel di LA , kumpul lukisan nilai juta juta dollar , punya jet peribadi ... WOW ! not bad for a young man from Penang .

Hebat sekali Riza Aziz ... punya harta merata tempat ... di LA , Washington serta London . Hebat sekali kepada anak muda ini . Pandai emak "bapak" dia mendidik sehingga terkenal saentero dunia .

To all of us stupid bump , wait what will Salleh Keluaq say/comment about this new development ...????

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 21, 2016 at 8:50 AM delete

Dua2 tak percaya,percaya diri sendiri...yg mana pemimpin kita mmg terlibat songlap duit rakyat...Hehe
Sbb tu dengar kata Otai(Tun),turun lah dari jawatan. Nnt terburai payah! Degil sangat,nah ambek kau!
Saya ikut mana pun terpaksa tumpang jugak la.....TUMPANG MALU. Buat mcm mana dah saya rakyat malaysia....
Saya dah kata,wsj ada detail yg dibekalkan oleh ?
Wayang betul2 tinggi bro!
Jgn lupa....rakyat kena bersederhana,pemimpin je yg boleh lahap harta.
Terkenang jasa mad maslan yg kian dilupakan......hahaha
Berbillion tu....

Reply
avatar
RD.
AUTHOR
July 22, 2016 at 2:33 AM delete

Apa yang paling saya takut ialah America saja nak gempar Najib untuk menjadikan Malaysia sebagai sekutu terbaru mereka untuk 'melawan' pengaruh ketenteraan (di Laut China Selatan) dan economy China.

Dengan segala bukti ditangan, maka dengan mudah Amerika dan Yahudi Zionist boleh 'picit telor' Najib demi kepentingan mereka.
Mungkin kah Amerika akan dibenarkan bina Pengkalan tentera, terutamanya di Sabah, selepas ini. Jika demikian, maka Malaysia juga bakal menerima ancaman dari China di Terumbu Layang-Layang, sama seperti China melakukannya terhadap semua sekutu-kuat Amerika seperti Filipina, Jepun, Korea Selatan (melalui Korea Utara, sekutu China), Vietnam. Semua Negara juga punyai Pengkalan Tentera Amerika.

Singapura juga boleh berbuat demikian.
Siapakah yang paling untung dalam pembinaan HSR?
Mengapa bermula di Singapura & bukan di JB?
Adakah ini bererti Majority penguna adalah Rakyat Singapura? Mereka beli hartanah dan tinggal di Malaysia & berulang-balik ke Singapura untuk bekerja?

Contoh lain; Tanah KTMB yang diganti...adakah berbaloi bagi Malaysia?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 22, 2016 at 7:49 AM delete

Low menabung dari kecik.
Sbb 2 dia jadi milioaire.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 22, 2016 at 5:02 PM delete

Sama macam Kak Mak juga, menabung Dari kecil untuk beli cincin yg juta2 tu..

Reply
avatar