KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Tuesday, August 16, 2016

dinturtle

MO1 Adalah Agong ! - Nawawi Langkawi


Cuba anda baca penjelasan dari salah sorang ahli parlimen Umno bila ditanya siapa dia Malaysia Official 1 ( MO1 ) -
 
KLiK
Hebat tahap bodek Najib yang dimiliki oleh MP Langkawi Nawawi Ahmad ini ! Boleh dia cuba spin dari Najib dengan melibatkan Yang DiPertuan Agong ! ? ?

Jawab saja lah MO1 itu adalah Najib ! Apa yang payah sangat ? Bukannya MO1 yang disaman atau yang hartanya dirampas oleh DOJ.  Kenapa yang susah sangat nak sebut tu ? Adakah kerana pemimpin2 Umno sendiri merasakan MO1 itu telah melakukan satu dosa besar mengikut dakwaan DOJ makanya mereka jadi serbasalah nak jawab siapa itu MO1 ?

DOJ tidak sebut MO1 itu sebagai pegawai Malaysia yang TERTINGGI atau pegawai Malaysia pangkat nombor 1. Nombor 1 itu disebut sebagai pengenalan saja .... mungkin nanti akan ada pula MO2, MO3 dan seterusnya .... Sama seperti 1MDB Officer 1, 2 dan 3 .... adakah nombor itu menunjukkan heirarki orng berkenaan dalam struktur organisasi 1MDB ? Tidak .... nombor2 itu hanya sebagai pengenalan.

Jadi kenapa Nawawi merujuk nombor 1 dalam MO1 sebagai merujuk kepada pegawai Malaysia yang tertinggi ? Dan seterusnya dengan sengaja mengaitkan YDP Agong dalam kemelut 1MDB @ DOJ ?

Tidakkah itu boleh dianggap sebagai satu cubaan menghina institusi diRaja khususnya YDP Agong ?


Soalan dalam FB Nawawi itu jelas merujuk kepada individu MO1 yang terima USD681 juta dalam akaunnya, apa kejadahnya Nawawi jawab MO1 dari sudut perlembagaan ( perlembagaan menurut definasi Nawawi ).

OK... KATAKANLAH kita layan argumen Nawawi bahawa no 1 dalam gelaran MO1 itu merujuk kepada pegawai Malaysia tertinggi ...... bagaimana pula dengan gelaran First Lady of Malaysia yang disebat oleh Rosmah ?

Kalau First Lady itu adalah Rosmah, takkan First Man adalah .....erk.

Apakah Nawawi mahu dianggap sebagai menghina Rosmah pula ? ?

Tak payahlah berbelit2 .... mengaku sajalah bahawa MO1 itu adalah Najib. Don't be very the stupid, ok.

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

20 comments

Write comments
rahman jpc
AUTHOR
August 16, 2016 at 9:06 PM delete

saya pernah d bawa berjumpa dato nawawi ini setlh dia d lantik sebagai pengrusi KTMB.

selaku x TKSU mot n berkecimpung dlm industri rail selama 12 tahun, saya tidak langsung 'impress' terhadap idea n world view nya mengenai pembangunan rail dlm negara.

mungkin beliau tlh berubah satelah memimpin KTMB sejak 3/4 tahun yg lalu.

character nya terus tercemar dgn komentar2 nya yg susah d terima sebagai seorang yg 'rational'.

apa pun KTMB memerlukan pengrusi yg baru dgn harapan industry rail akan lebih terurus.

permohonan maaf saya kpd d nawawi. I m trying 2 b honest here.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 9:36 PM delete

Jgn kaitkan agong dgn perbuatan jenayah. Rakyat malaysia tidak bodoh.
Doj kata no 1.
Yg selalu jerit " satuuuu malaysia " tu agong ke ?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 10:15 PM delete

Lepas ni akan ada pula badut2 umno cakap bahawa MO1 tu sebenarnya adalah makcik cleaner yg cuci jamban kt rumah Najib. Alasan diaorang adalah kes yg sedang berjalan kt US tu adalah kes mencuci wang haram.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 11:27 PM delete

Ini adalah penyakit yang kita dapat bila jawatan-jawatan berganjaran besar semuanya diberi kepada penyokong-penyokong kuat serta ahli parti. Penyamun-penyamun ini bukannya layak dan kompeten untuk berkhidmat kepada rakyat. Jadi Rahman JPC tak perlu terkejut dengan prestasi lanun-lanun ini kecualilah kalau yang diukur itu dari sudut kehebatan mereka menyamun wang rakyat dan mengembangkan empayar kroni masing-masing. Itu pasti mengkagumkan.

Apa nak buat, dah ketuanya pun kepala penyamun. Memang selari dengan pegangan "Cash is King"nya.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 11:27 PM delete

Rakyat Malaysia khususnya orang Langkawi dan Kedah nak terus kekalkan MP tahap STUPID GABAN macam ni kaaa??? KAlau penduduk LAngkawi dan Kadah terus kekalkan wakil jenis bengong dan bahlol begini, maknanya penduduk LAngkawi dan Kedah berganda ganda stupid dan bengong.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 11:40 PM delete

Ha'ah, mungkin juga makcik cleaner. Takkan Najib nk buat kerja cuci mencuci ni. Good idea, ahli umno mesti boleh terima ni.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 11:49 PM delete

Mereka ini sudah sampai ke satu tahap yg sgt kronik. Sanggup mencemarkan institiusi raja ?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 16, 2016 at 11:56 PM delete

Boleh tak diorang politik ni jgn merosak kan kredibiliti title Ir tu.....tak ethical langsung statement menjilat nawawi ni.We don't need such stupid remarks spinning the MO1 story.Buat malu fraterniti jer.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 1:53 AM delete

Kalau Najib tak buka mulut bolih juga difahami...tp Knp anti Rose sebagai seorang ibu tidak membela maruah anak kandungnya?

Reply
avatar
Sokong Najib
AUTHOR
August 17, 2016 at 6:52 AM delete

Masa meetinng dgn Nawawi 3 bulan lepas, dia bgtahu next project utk KTMB dari idea dia...

" To build rail for train commute from Kuala Kedah ke Langkawi..."

Hebat Nawawi ni.. dia nak biat krrwtapi mcm dari Dover ke Calais....

Reply
avatar
Sokong Najib
AUTHOR
August 17, 2016 at 6:58 AM delete

Tapi ptiblemnya yg dia bgtahu...

" Masalahnya Kerajaan dah takbada duit.."

Mana pegi duit kerajaan yg TV3 cakap federal reserve Malaysia ada bilion2?

Tak kan kena sebat bayar hutang Al Jibby ?

CCCC pon dah baik punya mark up harga HST dari KUL to SIN... sebab nk cover IPIC yg 1MDB dan SRC bad debt.

Sejutu dgn Tuan Rahman JPC... kerja politikus UMNO.. cakap saja laju tp NIL

Orang Indon mcm Zahid cakap.. NOL

Reply
avatar
PutraKraken
AUTHOR
August 17, 2016 at 11:25 AM delete

Salam Bro

Memang sah pemimpin UMNO semua bangang, bahalol...serupa lembu hidung tiga lubang...dua daripadanya ciptaan Allah untuk bernafas dan satu lagi di zalimi oleh manusia dengan ditebuk lubang untuk diikat tali supaya senang ditarik kesana kemari.

Ko ingat lembu cucuk hidung tu sedia taat bila ditarik kesana kemari?....mengikut je begitu?....Sebenarnya....LEMBU TU TERPAKSA IKUT KERANA MENAHAN SAKIT...nak melawan?...keluar air mata menahan sakit....mau putus hidung dibuatnya!....zalimnya manusia.

Kepada LEMBU CUCUK HIDUNG UMNO...ko taat setia atau kau menahan sakit dan terpaksa ikut kemana kena tarik? Sape yang tarik hidung korang semua?...Demi parti konon.

Jadi lembu lagi baik!...besar manafaatnya kepada manusia.
Susunya membesarkan bayi manusia...dan amat baik untuk semua lapisan umur.
Daging lembu sape tak tahu...hidangan lazat untuk manusia...satay, rendang, kari, kurma, kebab, steak, sup tulang...apebenda tu?...sup power!...sup gearbox!...
Kulit lembu jadi pakaian manusia...
Malahan tahi lembu boleh buat baja...menjana banahapi..dsb.

Lembu UMNO ape faedahnya?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 12:01 PM delete

Ketua menteri melaka 'anugerah tuhan' tak Mau buat laporan polis ke terhadap nawawi Langkawi? Mesti Mau mempertahankan ketua...ini sudah kaitkan Agung ni! DYMM pls wake up la...kesabaran patik dah menipis!!!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 12:11 PM delete

hanya ada dua kemungkinan dalam kes ini...
1 Faktor usia dan budaya... usia yang menyebabkan minda lemah utk berfikir, budaya bodek dalam umno yang dibawa sehingga keluar.
2. Faktor dedak... kan kat sang ketua, money is the king... maka bila dapat dedak tu, maka kenalah bersuara... sebagai timbal balas dgn dedak... soal rasionak, bengong atau bangang dalam memberi komentar adalah isu nombor 10...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 6:26 PM delete

Pemimpin balaci dan macai UMNO ni dah melampau tahap kurang ajar ye sampai berani merapu mengatakan MO1 adalah YDPA. Kamu tahu yg MO1 tu adalah PM Najib tapi berani kamu mempermainkan nama Agong. Mentang2 Agong Sultan Kedah tu dah tua dan akur saja dgn apa kehendak Najib. Kami mohonlah Tuanku beserta Raja-Raja sekaliannya agar jangan takut dgn Najib dan segala macam ugutannya terhadap Raja-Raja (mungkin dipotong elaun itu ini). Lihatlah Tuanku betapa kurang ajar dan beraninya balaci dan macai Najib sehingga kami rakyat jelata tidak tahan lagi melihat kebodohan kebangangan dan ketololan para pemimpin UMNO Najib ini. Daulat Tuanku.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 7:39 PM delete

Semoga mereka2 yang sengaja buat2 bodoh dan sengaja buat2 tak tahu pasal MO1 itu akan dapat keturunan yang bodoh dan tak tahu apa2..mudah2an itulah balasan yang paling setimpal buat mereka..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 7:49 PM delete

Saudara Din,

Tak adakah dalam kalangan mufti negara kita yg secara peribadi menasihatkan Agong supaya bertindak thadap najib? Skadar ptanyaan..sbb hairan dgn respon malap dr istana.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 17, 2016 at 10:19 PM delete

Tahniah diucapkan pada Ahli Parlimen Langkawi dek kerana kebijaksanaan anda!!!!Ada peluang sambung lagi tugas jadi Ahli Parlimen Langkawi....tahniahlah sesangat ya.....!!!!

Reply
avatar
rahman jpc
AUTHOR
August 17, 2016 at 11:39 PM delete

maaf sdr,

jika d benarkan saya ingin membuat pembetulan sedikit.

ada perbezaan d antara high speed train (HST) yg d pelopori olih YTL dgn 'east coast rail line' yg d terajui olih CCCC.

tapi percayalah kedua2 projek ini akan d laksanakan dgn harga 'gelembung'

Reply
avatar
diny yusof
AUTHOR
August 18, 2016 at 1:01 AM delete

.... yg duit masuk tu kita x tahu ...??? Apa punya pekak dan buta tuli lah manusia sekor ni !! Najib dah mengaku 2.6 billion ringgit memang masuk akaun dia . Si Pandi je bilang duit tu di guna kat jalan tg betul dan "balance " pulang balik . Dua dua ekor ni kalau masuk Mega lawak pasti jadi juara dan naib juara .

Reply
avatar