KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Thursday, August 18, 2016

dinturtle

Nawawi - Dahla Biadap Kepada Agong, Ni Nak Bodohkan Rakyat Pula !

Mkini
"Ada dua perkara yang berbeza dalam hal ini, DOJ sebut MO1 ialah Malaysian Official One, manakala saya pula menyebut Malaysia Official Number One," beliau dipetik sebagai berkata oleh Berita Harian.

Nampak gayanya mamat ni nak panjangkan isu. Beliau boleh saja menamatkan isu ini dari jadi panjang dengan berjiwa besar dan meminta maaf.  Tapi tidak ..... dia memilih untuk menegakkan benang basah dan berusaha terus memperbodohkan rakyat. Jom baca apa yang dilaporkan oleh BHarian -

"Kenyataan terbabit dalam laman Facebook saya, tiada kena mengena dengan hal yang dibangkitkan oleh Jabatan Keadilan Amerika Syarikat (DOJ) dan siasatan kes 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

"Ada dua perkara berbeza dalam hal ini, DOJ sebut MO1 ialah Malaysia Official One, manakala saya pula menyebut Malaysia Official Number One,"

"Malaysia Official One yang ada pada kertas pertuduhan DOJ boleh jadi sesiapa sahaja dan saya mentafsir Malaysia Official Number One mengikut perlembagaan negara yang saya faham,"

 
 Cakap banyak tak guna, jom lihat balik apa yang mamat ni tulis dalam FB -
 



Rupanya dua kali dia jawap perkara yang sama -




Ulang balik apa dia kata pada Bharian - "Ada dua perkara berbeza dalam hal ini, DOJ sebut MO1 ialah Malaysia Official One, manakala saya pula menyebut Malaysia Official Number One,"


Inilah contoh BODOH SOMBONG pemimpin Umno yang tiada tolok bandingnya .... 

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

20 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 2:55 PM delete

bro din yang sepatutnya di highlighted kan ialah soalan diatas komen tersebut, soalan berkaitan kes doj yg si bodoh sombong pulak dia kata dia jawab ikut perlembagaan.. ale uto, kalau nak jawab ikut kepala nawawi dia patut buat posting baru bukan jawab di bawah soalan

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 3:02 PM delete

Kuat betul ilmu lanun bugis bodoh dan bebal kan orang di sekeliling dia.....sampai jadi degil berjangkit!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 5:57 PM delete

Lain kali kalau rasa diri tak berapa nak cerdik,cuba2 lah makan kismis minda yang banyak orang jual sekarang! Mudah- mudahan jadi bertambah cerdik dan terang hati di dalam memberi ulasan, tak gitu???

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 6:20 PM delete

Habis semua jadi bodoh.Yang ada title Ir pun buat statement bodoh putar alam mcm ni.Board of Engineer,sila ambik perhatian kalau tak nak masyarakat ragu2 dgn kredibiliti, sila la pantau kualiti Ir mcm ni....kihkih

Reply
avatar
PutraKraken
AUTHOR
August 18, 2016 at 6:46 PM delete

Otak simamat ni dah kena rendam dalam cuka getah...sebab tu dah beku tak dapat pakai lagi. Nak kata akal...memang dia sah tak berakal.

Mat Maslan yang termaklum bongok tu nampak lebih cerdik dari si Nawawi ni.

Dasar pemimpin UMNO Bongok...Bangang...Bahalol.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 6:52 PM delete

Kalu tahap pemimpin dah jadi begitu bodoh sangat, apatah lagi ahli umno terutama cai dan macai. Macai nama yg diberi oleh pemimpin mereka.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 6:58 PM delete

Why are there so many 3,000,000 idiots in UMNO ?
arjuna waspada
changkat lobak.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 7:02 PM delete

Mmg bodo bangang Mamat Dr Ir nih, kalu jwp kertas SPM gerenti dpt F sbb jwpan putar belit. Org bincang kes DOJ tp mamat bengong ni tnjuk pndai komen bab perlembagaan pulok. Mung ni bodo laaaa... gi ambik UPSR smula.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 7:35 PM delete

Dalam Mykamus.com diberi maksud perkataan 'BAGHAL' : mule, stupid, obstinate yang kalau diterjemahkan ke bahasa melayu bermaksud keldai, bodoh, degil. Campurkan kesemuanya = nawawi langkawi = rahman dahlan = paul low = salleh said keruak = serta yang seangkatan dengannya.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 18, 2016 at 10:39 PM delete

Saya yakin halilintar dah keluar 2.6 bilion voltan tenaga. Serta merta suruh tutup mulut Nawawi!
Nak tunggu Melaka keluar plat nombor kereta MO1 pulak.
Betul lah Idris haron sebut pasal anugerah tuhan! Sama2 geng Ir nih! Bukan calang2 bangangnya.

Reply
avatar
mat bangladesh
AUTHOR
August 19, 2016 at 12:05 AM delete

Dah la tak hemsem, bodoh pulak tu. Macamana la ini org langkawi boleh pangkah sama ini orang.

Reply
avatar
hangkedee
AUTHOR
August 19, 2016 at 12:35 AM delete

Anak sapa la tu. ...mabuk ketum pa

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2016 at 2:24 AM delete

Umno pendek dah umor
Bn dah bengong
Semua balaci buat komen lawak bodoh dah

Masa dah tiba terburai umno bn

KERIS

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2016 at 5:43 AM delete

Terikut-ikut bodoh macam pundekar boges.Umngok ada kuasa untuk menyiasat siapa sebenarnya MO1 tetapi mereka memilih untuk mempamirkan kebodohan dan bangang kepada rakyat.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2016 at 10:34 AM delete

IEM patut cabut title Ir kerana bodoh sangat..memalukan kumpulan bertitle Ir..sama macam deris haroun..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2016 at 11:44 AM delete

Betul lah itu, Rakyat Bodah pilih Pemimpin Bodoh, Rakyat tak Bermaruah memilih pemimpin tak bermaruah. Penduduk Malaysia (samalah itu Melayu, Cina, India DLL) tak bermaruah, suka bohong, suka tipu, dari bangku sekolah dah mula dengan soalan bocor dalam peperiksaan dari tahap UPSR SPM, fake degree. IBU-BAPA tak ada moral & tanggung-jawab bagaimana Masyarakat Malaysia hendak hidup dengan harga diri & bermoral. Ini bukan soal Agama tetapi moral i.e. jangan tipu, membohong, mencuri, gossip, mengambil barang orang lain tanpa meminta izin, kerja bukan setakat punch in/out kena buat kerja, baru Halal. Bila Masyarakat Malaysia mula rasa MALU barulah akan ada kesedaran untuk bertukar perangai.


Reply
avatar
adieu1999
AUTHOR
August 19, 2016 at 12:38 PM delete

Mamat ni jugak ari yg cakap duit kerajaan bukan duit rakyat

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 19, 2016 at 8:09 PM delete

Yang ini betul sebab kita bukan republik cam singapore misalnya. Di malaysia kerajaan ialah monarki. Di singapore kerajaannya ialah kerajaan rakyat maka duit kerajaan ialah duit rakyat. Di malaysia kerajaan ialah dari institusi majlis raja raja. Namanya pun dah "kerajaan" maka sudah tentu dari raja raja. Government sahaja dari rakyat. Perlu di nyatakan government maksudnya pentadbiran bukannya kerajaan.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
August 19, 2016 at 10:21 PM delete

If stupidity is one of competition at Rio, all malaysian minister will grab gold silver and bronze medal.

Reply
avatar
Tajul
AUTHOR
September 2, 2016 at 2:01 AM delete

.. and hold the world & Olympic records as well..

Reply
avatar