KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Tuesday, August 2, 2016

dinturtle

Red Granite Boleh Teruskan Aktiviti Perfileman - YAHOOOOOOO ! ! !


Beberapa rakan menarik perhatian saya kepada berita yang sekarang hebat tersebar dikalangan BALACI dan MACAI ( meminjam kata KJ ) kononnya DOJ tarik semula perintah sekatan terhadap Reza dan Red Granite. Ada yang memandai2 tambah spin dengan dakwaan konon saman dah ditarik balik !

Actually malas nak layan spin balaci dan macai ni tapi mungkin ada yang terpengaruh dengan dakyah dan fitnah mereka, takperlah layan sekejap. 

Mereka bersandarkan laporan yang dibuat oleh TV3 ini -



Disebut - DOJ menarik balik perintah sekatan yang dibuat 20 Julai lalu  bla bla bla .....

Kalau tarik balik, kenapa disebut - ... walaubagaimanapun pendapatan masa hadapan kedua2 filem itu akan disimpan dalam escrow ( akaun ) sementara menunggu keputusan daripada saman sivil oleh DOJ ...

Apa yang ditarik balik sebenarnya ? Saman sivil atau sekatan kepada aktiviti perfileman ? Sebenarnya tidak ada apa2 perubahan besar pun melalui pengumuman TV3 itu. Saman tetap jalan. Tak ubah apapun. Cuma sekatan kepada aktiviti perfileman je yang ditarik balik.

Sebab itu sebarang hasil pendapatan akan datang turut di'beku'kan juga yakni dimasukkan dalam escrow akaun di mana sebarang pengeluaran perlu mendapat kelulusan lembaga yang diamanahkan jaga, ( teringat kes lembu NFC di mana perkataan escrow ini mula mendapat perhatian )

Rakan FB YO terlebih awal sudah komen perkara ini -


Seluruh kumpulan pendedak berkokok kuat hari ini..dari pada analyst hantu sehingga lah org tua level SRP. Kunun nya DOJ dah tarik balik saman semuanya .. atau tarik balik sekatan atau saman keatas Red Granite kepunyaan Riza Aziz.

Sebenarnya apa yg berlaku ialah DOJ telah bersetuju utk membenarkan Red Granite terus menjalankan activity seharian nya buat pilem.

DAN DOJ mendapat persetujuan supaya semua future income dari hasil hasil pilem di masukkan ke dalam escrow account yg tidak boleh digunakan pakai atau diambil oleh Red Granite. Sehinggalah apabila mahkamah buat keputusan tentang saman DOJ..suatu hari nanti.

Kalau bahasa bank kita sebut ring-fenced 

Maksud ring fence ialah semua future income akan masuk dalam akaun khas.. tidak boleh di ambil sehinggga mahkamah buat keputusan kes DOJ. Dah di pagar keliling 


Sekian..
Harap maklum.

p.s. Sebenarnya hasil dari red granite tak banyak pun..
Yang berbillion adalah assets tetap dan movable..dan paintings.. itu semua tak berubah.
Filem wolf of wolf street bkn box office macam Star wars or Kabali.
Tak payah nak hepi sgt la oi geng dedak..hangpa hepi pasai pilem soft porno tu? Haish


Nah.... dah jelas ?

Saman sivil tetap jalan.  So, amat menghairankan kenapa para balaci dan macai sibuk menyebarkan berita ini seolah satu kemenangan buat Najib ..... terdesak sangatlah tu, berita yang tak tahu hujung pangkal pun diraikan.

Serius .... Red Granite boleh teruskan aktiviti perfileman .... YAHOOOOOO !! 

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

19 comments

Write comments
Anonymous
AUTHOR
August 2, 2016 at 10:11 PM delete

Memg betul ckp Tun......Puak2 yg sokong Najib ni memg BANGANG.....

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 2, 2016 at 10:43 PM delete

Duit keuntungan untuk Syer riza akan dipisahkan ..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 2, 2016 at 10:44 PM delete

Bukan saja bangang tapi low class (Pinjam kata Arwah P Ramli)
Dah tenat dah.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 2, 2016 at 10:57 PM delete

Terima kasih diatas pencerahan tuan.Kita biarkan puak2 benggong ni berpesta sampai mabok dan ma---s.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 12:27 AM delete

Bangang tapi amat berkuasa dan banyak duit....kau ada?...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 12:31 AM delete

Sy makin musykil en.din..awat brita tv3 pi highlight pasai red granite? Bkn najib xmgaku ka yg dia lh MO1 yg ada hbgn krga dgn reza,tuan pnya red granite tu? Klu tidak,bt apa pi bcakap kunun2 mcm xdak apa2 plak..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 1:17 AM delete

12.27.
Ada! MARUAH yg lebih bernilai dari duit HARAM tu. Puas hati? Dah takde agama dah? Jgn nak komen sampai kelihatan BANGANG.....sama mcm group bangang tu.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 1:21 AM delete

Tak payah musykil2...SALAH TETAP SALAH. Org ISLAM wajib percaya ALAM AKHIRAT. Yg berani buat ni bukan Islam,tapi isi alam....bangsa je melayu. Sapa jamin melayu mesti Islam. Kalau Islam takkan menipu,mengkhianat,menyamun dan MUNAFIK?
Terang nyata!

Reply
avatar
ibrahim darus
AUTHOR
August 3, 2016 at 6:44 AM delete

Encik Din
Reza sebagai salah seorang pemegang saham dalam Red Granite tak bolehlah nak gunakan duit dari keuntungan filem " The Wolf " itu untuk berjoli di Las Vegas atau berparti sakan di LA.
Tapi pendapatan dari lain-lain sumber mesti ada kan ? Atau mungkin ada orang yang bantu beliau untuk survive di mana saja beliau berada sekarang ini.
Mungkin Encin Din boleh memaklumkan kepada pembaca semua dimana Reza berada sekarang ini !

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 7:24 AM delete

12.27am

Aku takde kuasa tapi aku ada duit. Bayar tax puluh2 k setahun. Tapi aku bangga sebab aku usaha secara halal. Aku kerja 7hari seminggu. Aku tak rembat duit orang apatah lagi songlap hak orang.

Jika kamu ada billion2 pun..kuasa sampai 7 petala langit pun..kamu fikir semua tu boleh bawa masuk kubur? Kamu fikir kamu boleh hidup sampai kiamat?

Apa guna kaya dunia jika papa kedana di akhirat? Di dunia pun dah disumpah seranah setiap hari oleh berjuta2 orang..kau fikir berkat ke hidup mcm tu? Sekian

Reply
avatar
Abdul Aziz
AUTHOR
August 3, 2016 at 7:39 AM delete

Salam

u/p: tv3 anda satu organisasi koporat yang terlibat dalam perniagaan. Bila berniaga jangan ada unsur-unsur penipuan.Maklumat tak betul adalah satu bentuk penipuan. Ia menjejaskan ranking penonton.Bila ranking penonton jatuh automatik pendapatan pun jatuh.

Sayugia diingatkan media tv sebenarnya kearah kepupusan dalam tempoh yang begitu 'short term' kerana persaingan dengan internet. Progres internet bagaikan naga yang mula menguasai dunia media elekronik.

Ini sekadar peringatan dari saya.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 8:35 AM delete

Ada ke duit halal/haram?Yang haram perbuatan tu,bukan duit,mari kita bangang bersama2...tapi diorang jugak yang kaya...ahaks.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 11:07 AM delete

TV tiga suku macai dan balaci tak sekolah.

Reply
avatar
August 3, 2016 at 3:20 PM delete

Macai dedak memang gitu ler,cepat Sgt stim nya alih alih sekejap aja dah kena potong stim

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 4:28 PM delete

Abg ajis.
Saya dh lama tak tengok berota tv 3suku ni. Dulu kalau tak tengok rasa hari tu mcm tak lengkap.
Dulu saya tiap hari mesti beli utusan malaysia. Kalau tak sempat baca hari ini esok baru saya baca. Amalannya tiap2 hari keluaran utusan malaysia mesti beli.
Sejak dua thn kebelakang ni tengok pun malas tak usah kata nk beli.
Kekadang minum kedai mamak pun ada juga utusan ni. Boleh bacs free. Sentuh pun malas. Rasa malu pulak kalau orang tengok baca utusan.
Sekarang ni utusan nk bayar gaji pun sakit.
Kesian kekawan kt utusan tu.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 4:32 PM delete

Mlm semalam semasa makan kedai mamak waktu tu berita tv3. Satu pak cik jerit " hallo mamak. Kasi tukar lain channel. Ini tiga suku punya berita tak payah trngok".
Semua pelanggan ketawa.
Hehehe... .

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 7:06 PM delete

Alahai balaci2 dan macai2 UMNO sahlah korang benar bangang, yang tua SRP pun tak pass, yang herot dek makan ubat anti-penuaan, yang bertukar jantina betina ke jantan, entah hapa2lah korang. Yang kaki porno pun ye, korang jugak. Hmm sekarang ada paham wahai balaci macai sekalian? Jangan nak terlebeh elated sgt tak tau ujung pangkal mcm kera mkn belacan. Jangan sampai boss kau jalan berbogel pun kau orang kata "awww"!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
August 3, 2016 at 7:44 PM delete

Marah btoi anon 1:21..sebenaqnya sy dah tau jwpnnya..sj nk bt reverse psikologi kt pembaca2 yg mgkin ada yg blum phm mksud brita tv3 tu..lbh krg mcm ni..najib xngaku dia mo1,tp brita tv3 pi sebut psai red granite bleh truih bt filem..konon kmpeni tu xdk slh pa2..psai pa? Psai scra xlgsg depa mgaku yg mo1 ada kaitan ngan tuan pnya red granite..

Reply
avatar