KLiK Gambar Untuk Pendaftaran ONLINE BERSATU

Tuesday, September 20, 2016

dinturtle

Penarikan Balik Award Kepada Rosmah - Apa Kaitannya Rosmah Dengan Barang Antik ? ? ?

Ini satu lagi berita panas yang membuatkan saya memaksa juga dirikeluar sebentar dari mood offline, untuk paling tidak memberi sedikit komen. Sebab isu sememangnya PANAZZZZ !

Adakah isu Tun jumpa Agong ? Taaaak ..... itu biasa2 jer ....

Adakah isu Justo kekal di penjara Thai dek sebab campurtangan Najib ? Taaaak .... penting tapi tak begitu tinggi tahap kepentingannya...

Adakah berita pendaftaran Online keahlian Bersatu ? Taaak ... dah ramai yang lapor secara online pun

SO ? Berita apalagi yang begitu panas ?

Hah ..... cerita Rosmah kena tarik balik Award la !

KLiK

New York Times tuh ....  berita utama adalah penarikan balik award yang dijadualkan dianugerahkan kepada Rosmah sempena persidangan PBB di NewYork dalam masa 2-3 hari lagi.

Penganjur adalah Antiquities Coalition dan award bernama  'Lead by Example' atau terjemahannya Kepimpinan Melalui Teladan ( hahahahaha ) hasil sumbangannya melalui Permata TAPI telah disalahlapor oleh Bernama sebagai datangnya dari Unesco.

Bernama salah lapor ? ? Well .... Bodek tak mengenal siapa...

Tapi heran jugakan, apa masalahnya sampai kena tarik balik anugerah itu ? Bukannya besar pun jika nama penganjur disalah lapor. Buat jerlah pembetulan dan minta maaf.  Jasa2 dan Teladan2 Rosmah yang boleh diikuti oleh manusia sejagat tetap tak berubah ... kan ?

Dilaporkan pihak penganjur Antiquities Coalition dihujani dengan pelbagai pertanyaan mengenai dari mana datangnya duit Permata dan  -

"Bagaimanapun, kita tidak mahu acara penting ini didominasi oleh apa-apa selain daripada isu bagaimana untuk menggerakkan dan menyatukan rakyat dalam memerangi keganasan," katanya.

"Justeru, jawatankuasa ini memutuskan ia memerlukan lebih banyak masa untuk mengkaji semula komen yang diterima, dan telah mengeluarkan PERMATA daripada senarai penerima anugerah Khamis ini," - Mkini.

.
Pendek kata - Penganjur serabut nak layan persoalan mengenai Rosmah dan Permata. Penganjur tidak mahu acara penting itu ditenggelami oleh isu2 sampingan lain.

Benarkah hanya kerana isu sumber dana Permata ?

Tak percayalah ..... kalau setakat nak sahihkan sumber dana Permata, kerajaan Malaysia bila2 masa saja boleh keluarkan kenyataan yang Permata pakai duit kerajaan. Senang je nak Tutup kes. TAPI perkara teknikal sebegitu tetap juga dijadikan alasan untuk tarik balik anugerah berprestij itu... kenapa ?

Bukankah penarikan balik anugerah itu bakal MEMALUKAN Rosmah di peringkat dunia ! ? Dah umum dan tak sampai lagi 2-3 hari nak majlis, keluar kenyataan ditarik balik. MALUNYA ........

Kita percaya penarikan balik award itu adalah kerana NAMA ROSMAH dan NAJIB yang begitu sinonim dengan kes berprofil tinggi DOJ vs Wang Haram 1MDB yang bila2 masa saja akan didengar dalam mahkamah Amerika.

Bacalah artikel New York Times itu .... cerita utama penarikan balik award pendek jer, yang lebih banyak diceritakan adalah mengenai kemewahan keluarga Rosmah Najib dan kes 1MDB !

Turut disebut adalah rujukan MO1 sebagai Najib !

Ms. Rosmah is not named in it, and Mr. Najib is referred to only as Malaysian Official 1. But Ms. Rosmah’s son from a first marriage — Riza Aziz, a movie producer — is named. The suit claims that Mr. Najib had $731 million from 1MDB, a government investment account, moved through his personal accounts.


So ..... kita boleh bayangkan kenapa Antiquities Coalition tergamak memalukan Rosmah dengan menarik balik anugerah award kepada Rosmah itu. Mereka tidak mahu menjadikan satu kerja tambahan pula untuk menjawab kes 1MDB bagi pihak Rosmah Najib !


Lebih baik cuci tangan awal2. Soal dari mana datangnya dana Permata itu cuma alasan sopan yang diberikan penganjur.... takkanlah penganjur nak sebut terang2 alasan sebenar.

Tengoklah betapa hinanya nama negara dibuat oleh 1MDB dan Rosmah Najib diperingkat dunia. Walaupun Permata tidak ada kaitan dengan 1MDB, tapi sebab nama dah busuk, tidak ada organisasi yang mahu namanya dikaitkan secara langsung dengan mereka !


                                                      ************************

Oya, hampir terlupa pula .... apakejadahnya sebuah NGO yang aktiviti utamanya adalah memerangi penjualan barangan antik di pasaran gelap oleh penjenayah dan organisasi teroris, nak bagi anugerah kepada Rosmah ?

KLiK

Barangan antik dan bersejarah ........ Rosmah ? Hmmmm .....

Ke award beli ni ........ tapi terpaksa ditarik balik juga sebab tak berbaloi dengan laporan negatif berkaitan Rosmah ? Agak2 jer tu ... tapi anda fikirkanlah sendiri. 

Tak percaya cuba klik link Antiquities Coalition di atas dan cuba cari apa yang boleh dikaitkan dengan Rosmah atau Permata.

Rosmah ........ Barang Antik .... ? Hmmmmm ....

dinturtle

About dinturtle -

Author Description here.. Nulla sagittis convallis. Curabitur consequat. Quisque metus enim, venenatis fermentum, mollis in, porta et, nibh. Duis vulputate elit in elit. Mauris dictum libero id justo.

Subscribe to this Blog via Email :

25 comments

Write comments
Orang Kampong
AUTHOR
September 20, 2016 at 10:36 AM delete

Emmmmm....pelik juga kan..rosmah bkn barang antik..tp ROSMAH ADALAH BARANG TERPAKAI...dan AMAT BERMINAT DENGAN BARANG TERPAKAI..

Reply
avatar
September 20, 2016 at 11:20 AM delete

Good job din turtle..that how u do it....ringkas padat n mudah di fahami....blogger mcm awak yg sya nak ikut slalu....rite on the spot...huhu

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2016 at 11:32 AM delete

Malunya weyy mana nak taruk muka ni alahaiii...

Reply
avatar
rahman jpc
AUTHOR
September 20, 2016 at 12:12 PM delete

kalau NGO ini tlh menerima sumbagan drpd organisasi jho lo, maka hampir sah anugerah ini d beli.

tak lama lagi jika tiada tindakan d ambil k atas pasangan 'bonnie n clyde' ini maka Malaysia akan menjadi paria d mata dunia.

saya sering mengikuti cabinet kerja3 pres jokowi yg d sanjung olih rakyat nya n amat d hormati pemimpin dunia.

Malaysia pada satu ketika d kenali sebagai 'tiger of asia' tapi sekarang lebih d kenali olih pasangan 'kleptocracy' yg mungkin membawa Negara kpd status Negara gagal(failed state).

bro din, keep up d good work. d mission now is 2 get rid of rosmah by kickin out najib.

selamat berjuang.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
September 20, 2016 at 1:53 PM delete

Apa susahnya. Taruk muka dlm handbag. He he he.

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2016 at 2:08 PM delete

Wow...ini sudah serupa dgn menyerang maruah negara! Atau mungkin juga elok new York times letak calon pru 14.kat Malaysia.
Agaknya ini lah langkah2 utk bunuh melayu kot!

Reply
avatar
September 20, 2016 at 4:45 PM delete

Sepatutnya biarla RM pergi dulu ke sana utk amik award tu.. masa dia nk amik award baru la announce yg award tu ditarik balik.. pastu annouce sekali sebab2 ditarik balik...baru la berita betul2 panaszzzz

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2016 at 6:42 PM delete

Refer blog osb ..osb comment : Ok folks. The Deborah lady who chaired that New York NGO which picked Rosmah for that award just happens to be the wife of John Rogers the most powerful man in Goldman Sucks, the conman bank which ripped off 1MDB (in that first RM5 billion Bond issue).
syedsoutsidethebox.blogspot.my/?m=1

Reply
avatar
September 20, 2016 at 7:10 PM delete

Hahaha.. Giler punya perdajal.. Baru best

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2016 at 8:44 PM delete

Hahaha...berita tv3 cakap...tiada pilihan selain menolak award tersebut...katanya RM terpaksa tolak award tersebut...baru kejap ni tadi haa...awak tak dengor sgt apa alasannya...tapi RM terpaksa menolak...hahah...lawok..lawok..

Reply
avatar
Malaysian Cybertrooper
AUTHOR
September 20, 2016 at 8:53 PM delete

Saya rasa kurang tepat kalau kita katakan Barang Terpakai . Pada pendapat saya yang paling kena ialah Barang Lusuh .

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2016 at 8:55 PM delete

Red Lips Film Entertainment presents..

" The Missing Award"

Winner of 26 GST Golden Biskins Awards 2016

Starring:Rossy Dumpty,Jeep Tohide, Sally Carlbow, Mustlearn Pointer, Coolnone, Tzarhead, Ruthhman Duhlunt

Production Designer: Hieppho
Casting: Jibboe Tippoe
Stunt coordinator: Allytin Joe
Photography: Jumpmall Ecunt
Costume: Hardy Acash
Lighting:Kay Jaydarker
Accauntant: Rose Muntsore
Legal Dept: Funtdey Puntdier
Security: Carlead Baker
Director:Joe Lowdoggie

NOW SHOWING AT YOUR NEAREST CINEMAS!

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 20, 2016 at 10:23 PM delete

www.bersatu.org
Saya sudah
Anda bila lagi
KERIS

Reply
avatar
Tajul
AUTHOR
September 21, 2016 at 12:17 AM delete

Lama kau cuti din.

Barang lusuh pun tak tepat. Yg lebih kena ialah "Sisa Berjadual"..

Reply
avatar
Tajul
AUTHOR
September 21, 2016 at 12:19 AM delete

Tak lepas masuk henbeg sebab rambut kembang sgt. Sarung dengan spenda je

Reply
avatar
Tajul
AUTHOR
September 21, 2016 at 12:20 AM delete

Rosmah boleh gazetkan hari Rabu pulak untuk saman NYT

Reply
avatar
Tajul
AUTHOR
September 21, 2016 at 12:22 AM delete

Takkan adanya muka Rosmah gila glamer tu nk tolak award. Lagi nak beli award adala..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 21, 2016 at 12:14 PM delete

Nasib baik ditarik balik..kalau tidak terpaksalah RM pergi ambil award tu dengan menaiki jet kerajaan berserta dengan berpuluh puluh beg besar sebaimana dia pergi ke Turki tempoh hari. Alasannya dah kesuntukan masa nak naik jet komersial .

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 21, 2016 at 1:44 PM delete

Kesian kak mah. Mesti mgaruk dbuatnya. Mana Datuk Rizal xrespon...selalunya dia jwp on behalf kak mah

Reply
avatar
nasa
AUTHOR
September 21, 2016 at 3:27 PM delete

Kos terbang dan rombongan sapa nak tanggung..

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 21, 2016 at 7:28 PM delete

Berhempas pulas blogger pemakan dedak 3K sbulan pertahankan nek mah & menghentam unesco apa punya stim unesco pun mereka hentam demi nek mah satu dunia gelak hahahaha

Reply
avatar
Malaysian Cybertrooper
AUTHOR
September 21, 2016 at 8:40 PM delete

Hahaha... Ingatkan tuan nak kata Sisa Toksik tadi. Walau apa pun, yang pastinya Rosmah Punya Barang Yang Antik .

Reply
avatar
Adam
AUTHOR
September 22, 2016 at 1:01 AM delete

Assalamulaikum Admin,

Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya: biarlembuyangjadilembu@gmail.com

Terima kasih

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
September 23, 2016 at 3:18 PM delete

Tajul, komen kau mcm bagi pemampar je kat dahi first lady bini MO1.

Reply
avatar
Zhuge Liang
AUTHOR
September 28, 2016 at 4:19 AM delete

RM nak award sbb dia ingat Barang Cantik, rupa2 Barang Antik... silap baca. Orang eja coalition dia ingat kualiti..

Reply
avatar